Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief december 2018 

SCHOOLFOTO'S

Iedereen heeft de kaarten met de inlogcodes voor uw zoon/dochter mee naar huis gekregen. Wanneer u de foto's voor 20 december besteld worden deze gratis naar u verzonden. U kunt de foto's bestellen op www.apschoolfotografie.nl onder het kopje "foto's (na)bestellen". 

 

KERSTVIERING

Op donderdag 20 en vrijdag 21 december hebben wij ons jaarlijkse kerstontbijt. De kinderen mogen natuurlijk in hun kerstoutfit naar school komen. Houdt u er wel rekening mee dat er na het onbijt ook gespeeld wordt. Wij beginnen direct om 8.45 uur met het ontbijt, dus zorg dat u op tijd bent. Ons kerstontbijt bestaat uit allerlei lekkere kleine hapjes (alles op peuterniveau). Voor deze ochtend hoeft u geen fruit mee te geven. Deze ochtend duurt net als altijd tot 11.30 uur. 

 

KOFFIEOCHTEND

Op maandag 28 en dinsdag 29 januari is het weer koffieochtend.

Op deze ochtend kunt u bij het wegbrengen van uw kind gezellig even blijven om een kopje koffie/thee te drinken en met andere ouders in contact te komen. Ook kunt u dan wat tijd met u kind doorbrengen of met ons een gesprekje voeren. De koffieochtend duurt maximaal een half uurtje.


NIEUW TARIEF PER 1 JANUARI 2019

In oktober hebben alle ouders de factuur voor 2019 ontvangen. Daarbij is ook duidelijk aan u vermeld dat er per 1 januari een tariefsverhoging plaats vindt. Dit nieuwe tarief gaat in per 1 januari 2019. Wilt u er rekening mee houden dat u deze verhoging  bij de eerstvolgende betaling eind december ook aanpast. Dit omdat u bij ons altijd vooruit betaald.

 

 

OUDERCOMMISSIE

Wij zoeken dringend 1 of 2 ouders van de dinsdag-vrijdag groep die zich willen aansluiten bij de oudercommissie. Zonder oudercommissie kan de peuterspeelzaal niet bestaan. Het is belangrijk dat beide speelgroepen worden vertegenwoordigd worden in de oudercommissie. De oudercommissie moet bestaan uit 3 tot 5 leden.

De oudercommissie is er speciaal voor alle ouders/verzorgers bij peuterspeelzaal 't Zwanenest. Wanneer er vragen, opmerkingen of ideeën zijn kunt u deze bij ons of de leden van de oudercommissie kwijt. Dit zal dan meegenomen worden in de eerstvolgende vergadering.

De oudercommissieleden van de ma-do groep zijn Daniëlle (moeder van Julia) en Paulien (moeder van Brent)  en Simone (moeder van Yorick). Helaas is er van de dinsdag-vrijdag groep per januari geen lid meer omdat haar kind eind december de peuterspeelzaal verlaat.

Er wordt minimaal 4 keer per jaar vergadert. Tijdens deze vergaderingen worden diverse onderwerpen, ideeën, etc. besproken en worden wij door de leden van de oudercommissie geadviseerd. Lijkt je dit leuk dan kun je je aanmelden bij ons of één van bovenstaande ouders. 

 

GOED NIEUWS

Ouders die op dit moment geen recht hebben op kinderopvangtoeslag krijgen per 1 januari 2019 vanuit de gemeente een vergoeding. Dit is heel goed nieuws want zo blijft voor iedereen de peuterspeelzaal toegankelijk. Onze eigen korting komt dan te vervallen. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding moet het kind minimaal een half jaar de peuterspeelzaal bezoeken.

Ouders die hun kind bij ons inschrijven vullen bij ons de nodige formulieren in naast het reguliere inschrijfformulier. De peuterspeelzaal regelt deze vergoeding direct met de gemeente. Wel betaalt deze ouder aan de peuterspeelzaal een wettelijke eigen bijdrage per uur. Deze is vastgesteld in een adviestabel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en is afhankelijk van het inkomen.


 KIEKEBOEK

Op de peuterspeelzaal hebben wij voor ouders en kinderen een uitleensysteem van prentenboeken. U kunt op de speelochtend samen met uw kind een boek uitkiezen en deze van ons lenen voor een periode van maximaal 2 weken. Bij ieder prentenboek zit een handleiding voor ouders met ideeën voor spelletjes, liedjes en andere activiteiten passend bij het verhaal. Leuk om samen met je kind te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

NATIONALE VOORLEESDAGEN

van 23 januari tot en met 2 februari zijn het weer de nationale voorleesdagen. Ook dit jaar hebben wij weer een uitnodiging van de bibliotheek om langs te komen voor het voorleesontbijt. Dit gaat gebeuren op donderdag 24 en vrijdag 25 januari. Kinderen worden deze ochtend gewoon om 8.45 uur op de peuterspeelzaal gebracht. Wij gaan zelf om 9.00 uur met de kinderen  naar de bibliotheek. Daar luisteren zij naar het verhaal "Een huis voor Harry" van Leo Timmers en gaan wij daarna gezellig ontbijten. Daarna gaan we terug naar de peuterspeelzaal waar u uw kind om 11.30 uur weer kunt ophalen.

 

 

BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!

 

*20 en 21 december: Kerstontbijt

*22 december t/m 6 januari: Kerstvakantie (wij zijn dan gesloten)

*24 en 25 januari: Voorleesontbijt

*28 en 29 januari: Koffieochtend

*16 t/m 24 februari: Voorjaarsvakantie (wij zijn dan gesloten)

 

 

Wij willen u alvast een hele fijne kerst een een gelukkig 2019 wensen!