Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief 4 oktober

Inmiddels is het herfst. Ook de zaal ziet er al lekker herfstig uit door alle knutselwerkjes die de kinderen gemaakt hebben.


Inmiddels staat er ook een nieuw corona protocol op deze website. 

Hieronder staan de maatregelen voor het brengen en halen nogmaals voor u op een rijtje.


 Brengen

·       De breng tijden zullen zijn vanaf 08.45 uur tot 09.00 uur.

·       Ouders en kinderen wachten buiten.

·       Alleen bij slecht weer in de hal wachten (hier geldt 1 ouder per kind).

·      Vanaf 08.45 uur laten wij per keer 2 kinderen naar binnen in de zaal zodat zij hun handen kunnen wassen, voordat zij gaan spelen

·       Er mag geen eigen speelgoed meegenomen worden naar de zaal.

·     Mocht uw kind ziek zijn of niet kunnen komen om een andere reden, verwachten wij van u telefonisch of via whatsapp een bericht tussen 8.30 uur en 9.00 uur.

 

Halen

·       Als u uw kind om 11.45 uur komt ophalen blijft u buiten wachten.

·       Bij slecht weer mag u wachten in de hal (hier geldt ook 1 ouder per kind).

·       Wij zorgen ervoor dat de kinderen hun jas al aan hebben en hun tas bij zich hebben.

·       Er zal 1 juf in de zaal blijven bij de kinderen. De andere juf brengt de kinderen per 3 naar buiten bij de ouders. Zo blijft het voor ons veilig en overzichtelijk.

·       Zorg dat u er om 11.45 uur staat. 


KIEKEBOEK 

We willen u vragen om alle kiekeboekjes uiterlijk 11 en 12 oktober in te leveren. Na de herfstvakantie worden er weer nieuwe meegegeven naar huis.

Hoe werkt de kiekeboek-uitleen: 

Kiekeboek is een uitleensysteem van peuterboeken dat door de bibliotheek is mogelijk gemaakt en door de peuterspeelzaal aan uw kind wordt mee gegeven. Elk kindje geniet ervan om voorgelezen te worden. Daarnaast is het heel goed voor de taalontwikkeling en woordenschat. De boekjes die u kindje mee krijgt zijn passend bij de leeftijd. Ook staan er achter op elk boekje nog leuke tips en ideeën omtrent het verhaal. Dit uitleensysteem is geheel gratis

Uw kind krijgt na elke vakantie een kiekeboekje mee van ons. Het is de bedoeling dat u deze na ongeveer 2 weken weer ruilt voor een ander boekje of dat u het inlevert. Boekjes ruilen of inleveren gebeurt altijd met oranje tas. Wanneer u wilt ruilen kunt u dat bij ons aangeven. Wij zorgen dan dat er aan het eind van de ochtend een nieuw boekje mee gaat in de tas.


VERJAARDAG  VIEREN

Natuurlijk mag een kind zijn/ haar verjaardag vieren op de peuterspeelzaal. ! Ook is het weer toegestaan om 1 ouder bij de viering aanwezig te laten zijn !

Er mag nog steeds worden getrakteerd op iets wat voorverpakt is (voorverpakt gekocht in de winkel), dit i.v.m. de hygiëne. We overleggen met de ouder hoe laat de verjaardag gevierd gaat worden.

Momenteel worden de traktaties weer erg groot... We willen nogmaals benadrukken dat de traktatie niet te groot mag zijn. Het  zijn immers peuters zij moeten de traktatie tijdens de viering op kunnen eten.  Het is echt niet de bedoeling dat er nog hele zakken vol met snoep, koek en dergelijke mee naar huis gegeven worden. Geschikte traktaties zijn bijvoorbeeld; Een zakje uitdeelkoekjes, een zakje chipjes, rozijntjes, een klein zakje snoepjes (hierbij rekening houden met kinderen vanaf 2 jaar en 3 maanden) of met warm weer een klein ijsje. Een klein uitdeelcadeautje om mee naar huis te geven mag gerust maar is natuurlijk geen verplichting.

Natuurlijk maken we er altijd een gezellig feestje van. U mag als ouder/ verzorger foto's maken tijdens de viering maar wilt u iets delen op sociale media dan mag u alleen foto's van uw uw eigen kind plaatsen. Het is niet toegestaan om andere kinderen in beeld te plaatsen op sociale media of op het internet.


LAMPIONNEN

Na de herfstvakantie gaan we beginnen aan de lampionnen voor Sint Maarten. Dit jaar hebben wij een doorzichtige petfles nodig (frisdrankfles van 1,5 liter). De fles moet helder zijn en niet te dik en het etiket eraf.(geen coca-cola fles bijvoorbeeld) omdat hij nog te bewerken moet zijn. Deze mag u z.s.m. meegeven. U kunt de naam op de hals van de fles zetten.

Ook mag u een werkend lampionstokje meegeven. Deze graag ook voorzien van naam.


REGENLAARSJES

Wanneer het buiten regent en uw kindje op regenlaarsjes naar de peuterspeelzaal komt kunt u deze onder de kapstok in de hal zetten. Zorgt u er wel voor dat u voor in de zaal andere schoentjes mee geeft.


SCHOOLFOTOGRAAF

Op woensdag 10 november komt de fotograaf van Nieuwe schoolfoto weer bij ons langs. Zij maken weer een leuke groepsfoto, een portetfoto en wat leuke foto's waar uw kind helemaal op staat.

De foto's worden weer in het Dorpshuis gemaakt. Uw kind wordt ingedeeld in een tijdsblok van een half uur zodat u niet de hele ochtend op de peuterspeelzaal hoeft te zijn. Binnenkort krijgt u een toestemmingsformulier mee waarin u aan kunt geven of u kind bij ons op de foto gaat en waar u toestemming voor geeft. Ook is het weer mogelijk om met een broertje/ zusje op de foto te gaan.


OUDERCOMMISSIE

Op 7 oktober komt de oudercommissie weer samen om te vergaderen. Heeft u vragen, ideeën of tips Dan kunt u dit doorgeven aan ons of aan één van de leden.

Momenteel bestaat de oudercommissie uit de volgende leden;  Tamara (Elin) en Naomi (Mels), beiden van de dinsdag-vrijdag groep. Van de maandag-donderdag groep zijn dit Karin (Bram) en Nicole (Jelte). Mocht u het leuk vinden om betrokken te zijn bij het wel en wee van de peuterspeelzaal en heeft u tijd om ongeveer 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen, kunt u zich aanmelden voor de oudercommissie. We kunnen in de loop van aankomend schooljaar weer nieuwe leden gebruiken. Aanmelden kan bij één van bovenstaande leden of bij Tanja en Vivianne.BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


* Z.s.m. een 1,5 liter petfles mee naar de peuterspeelzaal.

* Vergadering oudercommissie

* 11 en 12 oktober kiekeboek inleveren.

* 16 t/m 24 oktober herfstvakantie (we zijn dan gesloten)

* 25 en 26 oktober Kiekeboek mee naar huis.

* 9 en 11 november lampionnen mee naar huis.

* 10 november schoolfotograaf