Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief mei 2020

We zijn afgelopen maandag 11 mei weer open gegaan en we zijn heel erg blij dat we alle kinderen en ouders weer in goede gezondheid hebben mogen verwelkomen. Dit ging wel even anders dan normaal omdat we ons moeten houden aan alle maatregelen. Maar alles verliep de eerste dagen al lekker vlot. Iedereen heeft hier vooraf van ons al een mail over ontvangen en ook hebben wij iedereen het corona protocol doorgestuurd. Dit protocol staat ook nog op deze website vermeld. Wij willen alle ouder(s)/ verzorger(s) bedanken voor hun begrip en medewerking in alle maatregelen.


KOFFIEOCHTEND 

De koffie ochtenden kunnen voorlopig niet doorgaan.  Wanneer dit wel weer mogelijk is zullen wij u dit laten weten en de datum weer in de nieuwsbrief vermelden.


KIEKEBOEK

We willen alle ouders die thuis nog een kiekeboek in het bezit  hebben vragen om deze zo snel mogelijk mee te geven naar de peuterspeelzaal. In de eerste week van juni krijgen alle kinderen een nieuw boek mee naar huis.

Even voor de nieuwe kinderen en ouders; Kiekeboek is een initiatief vanuit de bibliotheek in samenwerking met ons om het voorlezen thuis op een leuke manier te stimuleren. Uw kind krijgt het boek mee in een oranje kiekenboek-tas. Deze blijft eigendom van de peuterspeelzaal.  Het boek dat u mee krijgt mag u ongeveer 2 weken lenen. Achterop het boek staan ook leuk tips enzovoorts omtrent het verhaal. Na ongeveer 2 weken kunt u het ruilen voor een ander kiekeboek uit de zaal. Wanneer er geen nieuw boek wordt uitgekozen is het de bedoeling dat de tas op de peuterspeelzaal blijft. Mochten er nog vragen zijn kunt u gerust even bij ons komen.


JASSEN, TASSEN EN ZON

Wij willen u vragen om de naam van uw zoon/dochter op de buitenkant van de schooltas te zetten zodat wij gemakkelijk de tas van uw kind kunnen herkennen. Tevens willen wij ook graag dat de naam van uw kind in de jas gezet wordt. Het weer wordt steeds beter en de zon schijn steeds vaker. Hierom vragen we iedereen om hun zoon/ dochter bij zonnig weer alvast thuis in te smeren met een zonnecrème met een hoge factor voordat de kinderen naar de peuterspeelzaal komen. Zo zijn ze 's ochtends tijdens het buitenspelen goed beschermt tegen de zon. Natuurlijk nemen wij hiervoor ook onze eigen maatregelen. Alvast bedankt!


VERJAARDAG EN TRAKTEREN

Als een kind jarig is vieren wij samen feest. Er mag getrakteerd worden en de ouder(s)/ Verzorger(s) mogen hier normaal gesproken bij zijn. Met alle corona maatregelen hebben wij hier passende maatregelen bij om het feestje toch door te kunnen laten gaan;

* Er mag 1 ouder aanwezig zijn bij de viering.

* Deze ouder houdt de 1,5 meter regel in acht.

* De ouder wast na binnenkomst eerst de handen.

* Iets lekkers trakteren mag, maar i.v.m. de hygiëne wel voorverpakt (kant en klaar uit de winkel) en niet zelf klaar gemaakt. Dit om eventuele besmetting te voorkomen.

We hopen dat er op deze manier toch gezellig feest gevierd kan worden.


OUDERCOMMISSIE 

We hopen dat de oudercommissie voor de zomervakantie nog een keer samen kan komen om te vergaderen.

Wanneer u punten, tips of ideeën heeft die u graag besproken wilt hebben kunt u dit aan ons of aan één van de OC-leden doorgeven. De huidige OC-leden zijn: Van de maandag-donderdag groep; Esmeralda (moeder van Lieke) en van de dinsdag-vrijdag groep; Eldrid (moeder van Fenne) en Chantal (moeder van Indy).

Het zou heel fijn zijn als er nog 1 nieuw lid bij komt van de maandag-donderdag groep. Dus vindt u het als ouder leuk om betrokken te zijn bij de peuterspeelzaal en heeft u tijd om in ieder geval 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen dan kunt u zich bij één van bovenstaande OC-leden of bij ons melden.  BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


* 21 en 22 mei zijn we gesloten i.v.m. hemelvaart.

* 1 juni zijn we gesloten i.v.m. Pinksteren.

* 4 juli is het zomervakantie

* 17 en 18 augustus  gaat de peuterspeelzaal weer open na de zomervakantie