Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief 9 mei

We hopen dat iedereen een leuke meivakantie heeft gehad. De laatste periode tot aan de zomervakantie is ingegaan. Wat gaat de tijd ontzettend snel.

We hebben fijn nieuws... Het corona protocol voor de kinderopvang is komen te vervallen. Dit betekent dat alles weer een beetje terug gaat naar het oude.

Bij het brengen 's ochtends mogen alle kinderen weer tegelijk naar binnen. Dit betekent dat de inlooptijd weer op een vaste tijd om 8.45 uur is en niet meer  van 8.45 tot 9.00 uur.

Het brengmoment is kort. Informatie over een kind kan ’s ochtends bij het brengen doorgegeven worden aan de leidster of van te voren via Whatsapp. Ook na de ochtend is er gelegenheid om de leidster aan te spreken

Merken wij dat bij uw kind tijdens de speelochtend klachten ontwikkelen dan wordt u gebeld om u kind op te komen halen. 

Wilt u ons tijdens de speelochtend spreken, dan kunt u ons telefonisch bereiken tussen 09.15 uur en 11.30 uur.

Omdat Corona helaas nog niet weg is blijft de beslisboom wel van kracht. Mochten er bij uw kind klachten ontwikkelen dan kunt u de beslisboom gebruiken om de beslissing te kunnen maken of uw kind wel of niet naar de peuterspeelzaal kan komen. Deze krijgt u via de mail toegestuurd.


KOFFIEOCHTEND

De koffieochtenden komen weer terug. Ouders kunnen dan tot uiterlijk 9.15 uur blijven voor een kopje koffie of thee. Zo kan iedereen even kijken of spelen met zijn/haar kind of een praatje maken met ons of andere ouders. De datum hiervoor vinden jullie onderaan deze nieuwsbrief bij het kopje 'Belangrijke data'.


KIEKEBOEK

Deze week krijgen alle kinderen weer een nieuw kiekeboekje mee naar huis. 

Hoe werkt de kiekeboek-uitleen: 

Kiekeboek is een uitleensysteem van peuterboeken dat door de bibliotheek is mogelijk gemaakt en door de peuterspeelzaal aan uw kind wordt mee gegeven. Elk kindje geniet ervan om voorgelezen te worden. Daarnaast is het heel goed voor de taalontwikkeling en woordenschat. De boekjes die u kindje mee krijgt zijn passend bij de leeftijd. Ook staan er achter op elk boekje nog leuke tips en ideeën omtrent het verhaal. Dit uitleensysteem is geheel gratis

Uw kind krijgt na elke vakantie een kiekeboekje mee van ons. Het is de bedoeling dat u deze na ongeveer 2 weken weer ruilt voor een ander boekje of dat u het inlevert. Boekjes ruilen of inleveren gebeurt altijd met oranje tas. Wanneer u wilt ruilen kunt u dat bij ons aangeven. Wij zorgen dan dat er aan het eind van de ochtend een nieuw boekje mee gaat in de tas.


VOORLEESOMA

Door privéomstandigheden zal het voorlezen door de voorleesoma waarschijnlijk pas na de zomervakantie weer van start gaan.


VERJAARDAG  VIEREN

Natuurlijk mag een kind zijn/ haar verjaardag vieren op de peuterspeelzaal. Het is weer toegestaan om als ouder bij de viering aanwezig te zijn.

Er mag worden getrakteerd op iets wat wat lekkers (niet te groot en te veel) We overleggen met de ouder hoe laat de verjaardag gevierd gaat worden en of er eventueel nog allergieën zijn.

Geschikte traktaties zijn bijvoorbeeld; Een zakje uitdeelkoekjes, een zakje chipjes, rozijntjes, (hierbij rekening houden met kinderen vanaf 2 jaar en 3 maanden) of met warm weer een klein ijsje. Een klein uitdeelcadeautje om mee naar huis te geven mag gerust maar is natuurlijk geen verplichting.

Natuurlijk maken we er altijd een gezellig feestje van. U mag als ouder/ verzorger foto's maken tijdens de viering maar wilt u iets delen op sociale media dan mag u alleen foto's van uw uw eigen kind plaatsen. Het is niet toegestaan om andere kinderen in beeld te plaatsen op sociale media of op het internet.


!!! OUDERCOMMISSIE !!!

Momenteel bestaat de oudercommissie uit de volgende leden;  Kimberly (Teddy) van de dinsdag-vrijdag groep. Van de maandag-donderdag groep zijn dit Karin (Bram) en Nicole (Teun) en Marjolijn (Harvey). 

Wanneer u het leuk vindt om betrokken te zijn bij het wel en wee van de peuterspeelzaal en u heeft tijd om ongeveer 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen, kunt u zich aanmelden voor de oudercommissie. We zoeken nog iemand van de dinsdag-vrijdag groep.        


BELANGRIJKE DATA

* 19 en 20 mei koffieochtend

* 26 en 27 mei Hemelvaart weekend (we zijn dan gesloten)

* 6 juni Pinksteren (We zijn dan gesloten)

* 16 en 17 juni Vaderdagcadeautje mee naar huis

* 19 juni Vaderdag

*  20 en 21 juni koffieochtend