Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief september 2018 

 

Iedereen is goed uitgerust en we zijn weer begonnen aan een nieuw schooljaar. Er zijn ook veel nieuwe kinderen begonnen. Voor sommige kinderen is het afscheid nemen nog wat spannend en beladen en zijn er soms nog wat tranen. Dit geeft niets en we maken voor deze kinderen graag tijd om ze op hun gemak te stellen. Om het voor iedereen wat makkelijker te maken is het belangrijk dat het moment van afscheid nemen 's ochtends kort gehouden wordt. Dit geldt voor iedereen (niet alleen voor de nieuwelingen). Hoe eerder het weer rustig is in de zaal, hoe sneller kinderen weer ontspannen zijn.

 

 

KOFFIEOCHTEND

Zet de data alvast weer in de agenda. Op maandag 24 en dinsdag 25 september is het weer koffieochtend.

Op deze ochtend kunt u bij het wegbrengen van uw kind gezellig even blijven om een kopje koffie/thee te drinken en met andere ouders in contact te komen. Ook kunt u dan wat tijd met u kind doorbrengen of met ons een gesprekje voeren. De koffieochtend duurt maximaal een half uurtje.

De volgende koffieochtend is op donderdag 1 en vrijdag 2 november.

 

 

 SCHOOLFOTOGRAAF

De planning was om in oktober weer schoolfoto's te laten maken op de peuterspeelzaal. Vorig jaar werd dit door Yvette Coppoolse gedaan. Zij deed dit echt fantastisch maar wij hebben helaas afgelopen week van haar vernomen dat zij geen schoolfotografie meer doet. Dit wordt dus zoeken naar een nieuwe fotograaf die dit zou willen doen bij ons. Bent u of kent u een goede fotograaf die dit bij ons zou willen doen, horen wij dit heel graag. U hoort het van ons als de datum  voor de schoolfoto's bekend zijn.

 

 

 

AANDACHTSPUNTEN

*Graag willen we dat de naam van uw kind aan de buitenzijde van zijn/haar tasje staat. Ook zou het fijn zijn als de naam in de jas gezet wordt.

 

*De herfst staat weer voor de deur. Wanneer uw kind naar de peuterspeelzaal komt op regenlaarsjes kunt u deze kwijt in de hal onder de kapstok. U kunt voor in de zaal een paar slofjes op andere schoentjes mee geven.

 

 

KIEKEBOEK

Op de peuterspeelzaal hebben wij voor ouders en kinderen een uitleensysteem van prentenboeken. U kunt op de speelochtend samen met uw kind een boek uitkiezen en deze van ons lenen voor een periode van maximaal 2 weken. Bij ieder prentenboek zit een handleiding voor ouders met ideeën voor spelletjes, liedjes en andere activiteiten passend bij het verhaal. Leuk om samen met je kind te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

HERFSTVAKANTIE

Van 20 t/m 28 oktober is het herfstvakantie. Wij zijn dan gesloten.

OUDERCOMMISSIE

Begin oktober komt de oudercommissie weer bij elkaar om te vergaderen. Wanneer er vragen, opmerkingen of ideeën zijn kunt u deze bij ons of de leden van de oudercommissie kwijt. Dit zal dan meegenomen worden in de vergadering. De leden van de ma-do groep zijn Daniëlle (moeder van Julia) en Paulien (moeder van Merijn) en van de di-vr groep Tessa (moeder van Jack) en Simone (moeder van Jula en Yorick).