Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief 1 juli 2021

Vanaf afgelopen 24 juni is er een nieuw corona protocol. Deze is terug te vinden op deze website onder het kopje 'protocollen'. Vanaf deze week is de mondkapjesplicht komen te vervallen. Verder blijft voorlopig alles zoals het al was.


JAARSLUITING


Op 8 en 9 juli vieren we de jaarsluiting. We houden hiervoor de gewone openingstijden aan. Helaas kunnen we het dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet met de ouders vieren. We zullen met mooi weer wat leuke activiteiten voor buiten organiseren, kinderen die het willen kunnen door ons worden geschminkt en zullen we gezellig patatjes eten met elkaar. Juf Brenda viert de jaarsluiting gezellig met ons mee.

Ook vieren we nog een verjaardag tijdens de ochtend, deze afspraken zijn met de betreffende ouders al gemaakt.

Als kinderen verkleed willen komen op deze ochtend mag dat. Houdt u er wel rekening mee dat er ook lekker buiten gespeeld wordt en de kleding dus vies kan worden.

!! Er hoeft op de ochtend van de jaarsluiting geen fruit mee gegeven te worden naar de peuterspeelzaal!!OUDERCOMMISSIE

Op dinsdag 22 juni is de oudercommissie weer samen  gekomen om te vergaderen. We hebben afscheid genomen van 3 leden. Zij werden hartelijk bedankt voor hun tijd en inzet over de afgelopen periode.  Ook zijn er 2 nieuwe leden bij gekomen.  Op dit moment bestaat de oudercommissie uit de volgende leden;  Tamara (Elin) en Naomi (Mels), beiden van de dinsdag-vrijdag groep. Van de maandag-donderdag groep zijn dit Karin (Bram) en Nicole (Jelte). Mocht u het leuk vinden om betrokken te zijn bij het wel en wee van de peuterspeelzaal en heeft u tijd om ongeveer 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen, kunt u zich aanmelden voor de oudercommissie. We kunnen in de loop van aankomend schooljaar weer nieuwe leden gebruiken. Aanmelden kan bij één van bovenstaande leden of bij Tanja en Vivianne.BUITEN SPELEN


Omdat we heel veel buiten spelen, willen we u vragen om u kind voordat het naar de peuterspeelzaal komt, goed in te smeren met een zonnebrandcrème.VERJAARDAG  VIEREN

Natuurlijk mag een kind zijn/ haar verjaardag nog steeds vieren op de peuterspeelzaal. Het is alleen helaas niet mogelijk om hier als ouder bij te zijn. 

Er mag worden getrakteerd op iets wat voorverpakt (voorverpakt gekocht in de winkel) is, dit i.v.m. de hygiëne. De traktatie mag aan het begin van de ochtend bij het brengen worden mee gegeven.

We willen nogmaals benadrukken dat de traktatie niet te groot mag zijn. Het  zijn kleine kinderen en zij moeten het tijdens de viering op kunnen eten. Geschikte traktaties zijn bijvoorbeeld; Een zakje uitdeelkoekjes, een zakje chipjes, rozijntjes, of met warm weer een klein ijsje. Een klein uitdeelcadeautje om mee naar huis te geven mag gerust maar is natuurlijk geen verplichting.

Natuurlijk maken we er altijd een gezellig feestje van. We zullen er ook voor zorgen dat er tijdens de viering foto's gemaakt worden voor de ouder(s)/ verzorger(s). Deze zijn voor de ouders en zijn uitsluitend voor eigen gebruik. Wilt u iets delen op social media dan mag u alleen foto's van uw uw eigen kind plaatsen. Het is niet toegestaan om andere kinderen in beeld te plaatsen op social media.


KIEKEBOEK 

Wilt u er voor zorgen dat de kiekeboekjes uiterlijk 28 en 29 juni worden ingeleverd. Na de zomervakantie (begin september) worden er weer nieuwe boekjes meegegeven naar huis.

Hoe werkt de kiekeboek-uitleen: 

Kiekeboek is een uitleensysteem van peuterboeken dat door de bibliotheek is mogelijk gemaakt en door de peuterspeelzaal aan uw kind wordt mee gegeven. Elk kindje geniet ervan om voorgelezen te worden. Daarnaast is het heel goed voor de taalontwikkeling en woordenschat. De boekjes die u kindje mee krijgt zijn passend bij de leeftijd. Ook staan er achter op elk boekje nog leuke tips en ideeën omtrent het verhaal. Dit uitleensysteem is geheel gratis

Uw kind krijgt na elke vakantie een kiekeboekje mee van ons. Het is de bedoeling dat u deze na ongeveer 2 weken weer ruilt voor een ander boekje of dat u het inlevert. Boekjes ruilen of inleveren gebeurt altijd met oranje tas. Wanneer u wilt ruilen kunt u dat bij ons aangeven. Wij zorgen dan dat er aan het eind van de ochtend een nieuw boekje mee gaat in de tas.
REMINDER CORONA MAATREGELEN

Alle ouders houden zich gelukkig zo goed mogelijk aan alle maatregelen. Toch zien we dat het soms even vergeten wordt en dat is natuurlijk menselijk. Hieronder daarom nog even de belangrijke punten op een rijtje. 

*Kinderen worden door slechts 1 ouder/ verzorger gebracht of gehaald, ondanks dat u buiten wacht. Dit is om het aantal reisbewegingen te beperken.


*Ouder(s)/ verzorger(s) blijven buiten wachten met hun kind tot zij naar binnen geroepen worden.


*Ouder(s)/ verzorger(s) houden (ook buiten) onderling 1,5 meter afstand.  We snappen dat het gezellig is om even te kletsen met een andere ouder maar probeert u zich echt aan deze regel te houden.


*De ouder(s)/ verzorger(s) komen niet binnen in de zaal, tenzij dit strikt noodzakelijk is. 

*Vanaf 8:45 uur laten wij per keer 2 kinderen met hun ouder/ verzorger in de hal, om het kind te helpen met de jas uit doen en de tas op te hangen (Hierbij draagt de ouder een mondneusmasker). De ouder/ verzorger komt de zaal niet in en neemt in de hal kort afscheid, omdat de volgende staat te wachten om naar binnen te gaan.

*Bij binnenkomst in de zaal legt het kind het fruit op de schaal vlakbij de deur. Daarna wast hij/zij bij de leidster eerst de handen voordat het gaat spelen. De leidster zal het kind hier bij begeleiden.

*Na de speelochtend Wacht u buiten op uw kind. De kinderen worden door de leidster naar buiten gebracht.


Wanneer er vragen zijn mag u ons altijd even contacten via de mail, telefonisch of whats-app.INSPECTIERAPPORT GGD

De GGD heeft een aantal weken geleden weer de jaarlijkse  inspectie uitgevoerd. We zijn zeer blij met het resultaat. Wij voldoen aan alle gestelde eisen. Wilt het rapport graag doorlezen dan kan dat. Hij staat op deze website onder het kopje inspectierapport.
BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


*28 en 29 juni, kiekeboek inleveren op de peuterspeelzaal.

*8 en 9 juli jaarsluiting.

*10 juli t/m 22 augustus is het zomervakantie. We zijn dan gesloten.