Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief juni 2020

We zijn afgelopen maandag 11 mei weer open gegaan en we zijn heel erg blij dat we alle kinderen en ouders weer in goede gezondheid hebben mogen verwelkomen. Dit ging wel even anders dan normaal omdat we ons moeten houden aan alle maatregelen. Maar alles verliep de eerste dagen al lekker vlot. Iedereen heeft hier vooraf van ons al een mail over ontvangen en ook hebben wij iedereen het corona protocol doorgestuurd. Dit protocol is op 17 juni  aangepast. Dit omdat het advies voor kinderen van 0-6 jaar met neusverkoudheid is aangepast door het RIVM. Dit protocol staat ook nog op deze website vermeld. Wij willen alle ouder(s)/ verzorger(s) bedanken voor hun begrip en medewerking in alle maatregelen.


FRUIT 

Het fruit dat mee gegeven wordt naar de peuterspeelzaal wordt door ons op de zaal schoon gemaakt. Dit was altijd al zo maar met het oog op de hygiëne willen wij dit nogmaals benadrukken. 


KOFFIEOCHTEND 

De koffie ochtenden kunnen voorlopig niet doorgaan.  Wanneer dit wel weer mogelijk is zullen wij u dit laten weten en de datum weer in de nieuwsbrief vermelden.


KIEKEBOEK

In de eerste week van juni hebben alle kinderen een nieuw boek mee naar huis gekregen. We willen u vragen deze boeken met tas uiterlijk op donderdag 25 en vrijdag 26 juni weer bij ons in te leveren.

Even voor de nieuwe kinderen en ouders; Kiekeboek is een initiatief vanuit de bibliotheek in samenwerking met ons om het voorlezen thuis op een leuke manier te stimuleren. Uw kind krijgt het boek mee in een oranje kiekenboek-tas. Deze blijft eigendom van de peuterspeelzaal.  Het boek dat u mee krijgt mag u ongeveer 2 weken lenen. Achterop het boek staan ook leuk tips enzovoorts omtrent het verhaal. Na ongeveer 2 weken kunt u het ruilen voor een ander kiekeboek uit de zaal. Wanneer er geen nieuw boek wordt uitgekozen is het de bedoeling dat de tas op de peuterspeelzaal blijft. Mochten er nog vragen zijn kunt u gerust even bij ons komen.


JASSEN, TASSEN EN ZON

Wij willen u vragen om de naam van uw zoon/dochter op de buitenkant van de schooltas te zetten zodat wij gemakkelijk de tas van uw kind kunnen herkennen. Tevens willen wij ook graag dat de naam van uw kind in de jas gezet wordt. Het weer wordt steeds beter en de zon schijn steeds vaker. Hierom vragen we iedereen om hun zoon/ dochter bij zonnig weer alvast thuis in te smeren met een zonnecrème met een hoge factor voordat de kinderen naar de peuterspeelzaal komen. Zo zijn ze 's ochtends tijdens het buitenspelen goed beschermt tegen de zon. Natuurlijk nemen wij hiervoor ook onze eigen maatregelen. Alvast bedankt!


VERJAARDAG EN TRAKTEREN

Als een kind jarig is vieren wij samen feest. Er mag getrakteerd worden en de ouder(s)/ Verzorger(s) mogen hier normaal gesproken bij zijn. Met alle corona maatregelen hebben wij hier passende maatregelen bij om het feestje toch door te kunnen laten gaan;

* Er mag 1 ouder aanwezig zijn bij de viering.

* Deze ouder houdt de 1,5 meter regel in acht.

* De ouder wast na binnenkomst eerst de handen.

* Iets lekkers trakteren mag, maar i.v.m. de hygiëne wel voorverpakt (kant en klaar uit de winkel) en niet zelf klaar gemaakt. Dit om eventuele besmetting te voorkomen.

We hopen dat er op deze manier toch gezellig feest gevierd kan worden.


JAARSLUITING

Op donderdag 2 en vrijdag 3 juli sluiten wij het jaar af met de peuters. Normaal doen wij dit elk jaar gezellig met alle ouders/ verzorgers en eventuele broertjes en zusjes. Dat gaat dit jaar helaas niet maar wij maken er natuurlijk wel weer een hele gezellige ochtend van samen met de peuters. Ook Juf Brenda zal er gezellig bij zijn. We zullen deze ochtend wat leuke activiteiten organiseren en natuurlijk wordt er wat lekkers gegeten en gedronken. Kinderen mogen als ze het leuk vinden (niet verplicht!) verkleed komen. Houdt er wel rekening mee dat het warm weer zou kunnen zijn en dat er in deze kleding ook gespeeld moet kunnen worden. Eventueel een luchtig setje kleding in de tas is geen overbodige luxe. De tijden voor deze ochtend blijven hetzelfde als altijd. 


OUDERCOMMISSIE 

Maandag 22 juni komt de oudercommissie weer samen om te vergaderen. Wanneer u punten, tips of ideeën heeft die u graag besproken wilt hebben kunt u dit aan ons of aan één van de OC-leden doorgeven. De huidige OC-leden zijn: Van de maandag-donderdag groep; Esmeralda (moeder van Lieke) en van de dinsdag-vrijdag groep; Eldrid (moeder van Fenne) en Chantal (moeder van Indy).

Het zou heel fijn zijn als er nog 1 nieuw lid bij komt van de maandag-donderdag groep. Dus vindt u het als ouder leuk om betrokken te zijn bij de peuterspeelzaal en heeft u tijd om in ieder geval 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen dan kunt u zich bij één van bovenstaande OC-leden of bij ons melden.  BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!

* 22 juni vergadert de oudercommissie

* 2 en 3 juli vieren we de jaarsluiting.

* 4 juli is het zomervakantie

* 17 en 18 augustus  gaat de peuterspeelzaal weer open na de zomervakantie