Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief 19 april 2021

Het weer wordt steeds beter en het zonnetje komt al weer wat vaker door. We zullen steeds meer buiten spelen. Wanneer het zonnig weer is willen we vragen om uw kind 's ochtends voordat het hier komt in te smeren met een zonnebrandcrème. Ook kan het bij zonnig weer redelijk warm worden in de zaal. Natuurlijk ventileren we en kunnen de rolgordijnen omlaag. Het is ook handig om uw kind geen dikke trui meer aan te trekken maar een dun truitje met lange mouwen of een t-shirtje. Houdt hiervoor zelf het weer even in de gaten.MEIVAKANTIE

Aankomende week begint de meivakantie. Deze is van24 april t/m 9 mei. Wij zijn dan gesloten.

9 Mei is het moederdag. Dit valt ook in de meivakantie. Wij zijn druk bezig geweest om weer een mooi cadeautje te maken. Deze worden donderdag 22 en vrijdag 23 april mee naar huis gegeven.REMINDER CORONA MAATREGELEN

Alle ouders houden zich gelukkig zo goed mogelijk aan alle maatregelen. Toch zien we dat het soms even vergeten wordt en dat is natuurlijk menselijk. Hieronder daarom nog even de belangrijke punten op een rijtje. 

*Kinderen worden door slechts 1 ouder/ verzorger gebracht of gehaald, ondanks dat u buiten wacht. Dit is om het aantal reisbewegingen te beperken.


*Ouder(s)/ verzorger(s) blijven buiten wachten met hun kind tot zij naar binnen geroepen worden.


*Ouder(s)/ verzorger(s) houden (ook buiten) onderling 1,5 meter afstand.  We snappen dat het gezellig is om even te kletsen met een andere ouder maar probeert u zich echt aan deze regel te houden.


*De ouder(s)/ verzorger(s) komen niet binnen in de zaal, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Als ze binnenkomen dragen zij een mondneusmasker en wordt er een gezondheidscheck  gedaan door 1 van de leidsters.

*Vanaf 8:45 uur laten wij per keer 2 kinderen met hun ouder/ verzorger in de hal, om het kind te helpen met de jas uit doen en de tas op te hangen (Hierbij draagt de ouder een mondneusmasker). De ouder/ verzorger komt de zaal niet in en neemt in de hal kort afscheid, omdat de volgende staat te wachten om naar binnen te gaan.

*Bij binnenkomst in de zaal legt het kind het fruit op de schaal vlakbij de deur. Daarna wast hij/zij bij de leidster eerst de handen voordat het gaat spelen. De leidster zal het kind hier bij begeleiden.

*Na de speelochtend Wacht u buiten op uw kind. De kinderen worden door de leidster naar buiten gebracht.Op deze website staat ook de nieuwste versie van het corona protocol. Het is verstandig om deze ook door te lezen. 

Wanneer er vragen zijn mag u ons altijd even contacten via de mail, telefonisch of whats-app.VERJAARDAG 

Natuurlijk mag een kind zijn/ haar verjaardag nog steeds vieren op de peuterspeelzaal. Het is alleen helaas niet meer mogelijk om hier als ouder bij te zijn. Er mag worden getrakteerd op iets wat voorverpakt is, dit i.v.m. de hygiëne. De traktatie mag aan het begin van de ochtend bij het brengen worden mee gegeven. Natuurlijk maken we er alsnog een gezellig feestje van. We zullen er ook voor zorgen dat er tijdens de viering foto's gemaakt worden voor de ouder(s)/ verzorger(s).KIEKEBOEK

Wilt u ervoor zorgen dat de kiekeboekjes deze week worden meegegeven naar de peuterspeelzaal. Na de meivakantie krijgt ieder kind weer een nieuw boekje mee naar huis.

 Het is de bedoeling dat u deze na ongeveer 2 weken weer ruilt voor een ander boekje of dat u het inlevert. Boekjes ruilen of inleveren gebeurt altijd met oranje tas. Wanneer u wilt ruilen kunt u dat bij ons aangeven. Wij zorgen dan dat er aan het eind van de ochtend een nieuw boekje mee gaat in de tas.HEMELVAART EN PINKSTEREN

Hemelvaart valt dit jaar wat ongunstig, zo net een paar dagen na de meivakantie (13 mei). We zijn dan gesloten van 13 t/m 16 mei. 

Pinksteren valt op 23 en 24 mei. Op maandag 24 mei zijn we ook gesloten.
BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


*20, 22 of 23 april, kiekeboek inleveren op de peuterspeelzaal.

*22 en 23 april wordt het Moederdagcadeautje aan de kinderen meegegeven naar huis.

*24 april t/m 9 mei is het meivakantie. We zijn dan gesloten.

*9 mei is het moederdag.

*13 t/m 16 mei zijn we gesloten i.v.m. Hemelvaart

*24 mei is het 2e pinksterdag, we zijn dan gesloten.