Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief maart 2019

 

KOFFIEOCHTEND

Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart is het weer koffieochtend.

Op deze ochtend kunt u bij het wegbrengen van uw kind gezellig even blijven om een kopje koffie/thee te drinken en met andere ouders in contact te komen. Ook kunt u dan wat tijd met u kind doorbrengen of met ons een gesprekje voeren. De koffieochtend duurt maximaal een half uurtje.

De volgende koffieochtend is op maandag 15 en dinsdag 16 april.


BIBLIOTHEEKBEZOEK

Op maandag 1 april en dinsdag 2 april zijn we (Kinderen met elk 1 ouder) uitgenodigd bij de bibliotheek. We verzamelen om 8.45 uur voor de peuterspeelzaal en gaan dan gezamenlijk naar de bibliotheek.

 Het thema is 'kinderboerderij'. Er wordt een boek voorgelezen aan de kinderen en ouders en daarna is er koffie en limonade. Samen met uw peuter gaat u spelenderwijs kennis maken met de boeken. Het is fijn dat er voor elk kind een volwassene is. Wanneer u zelf niet kunt komen is het fijn als er een opa, oma of oppas mee is. Ook kunt u uw kind gratis lid maken deze ochtend. Het hele bezoek duurt ongeveer 1 1/2 uur.

Eerdaags krijgt uw kind een briefje mee naar huis met nogmaals de informatie over deze ochtend.


 

 OUDERCOMMISSIE

De oudercommissie komt donderdag 18 april weer bij elkaar om te vergaderen. Wanneer u Ideeën of iets anders heeft wat u graag besproken wilt hebben kunt u dit doorgeven aan één van de leden.

De oudercommissieleden van de ma-do groep zijn Daniëlle Dienaar (moeder van Julia) en Simone de Jong (moeder van Yorick). Van de dinsdag-vrijdag groep zijn dit Fiona de Leeuw (moeder van Marijn) en Walther Verhoeven (vader van Bram).

Er wordt minimaal 4 keer per jaar vergadert. Tijdens deze vergaderingen worden diverse onderwerpen, ideeën, etc. besproken en worden wij door de leden van de oudercommissie geadviseerd. Lijkt je dit leuk dan kun je je aanmelden bij ons of één van bovenstaande ouders. 

 

 

 KIEKEBOEK

Op de peuterspeelzaal hebben wij voor ouders en kinderen een uitleensysteem van prentenboeken. U kunt op de speelochtend samen met uw kind een boek uitkiezen en deze van ons lenen voor een periode van maximaal 2 weken. Bij ieder prentenboek zit een handleiding voor ouders met ideeën voor spelletjes, liedjes en andere activiteiten passend bij het verhaal. Leuk om samen met je kind te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

 

BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!

 

*7 en 8 maart: koffieochtend

*1 en 2 april: Bibliotheekbezoek

*15 en 16 april: koffieochtend

*19 april t/m 5 mei: Zijn wij gesloten i.v.m. goede vrijdag, pasen en de meivakantie

*30 mei t/m 2 juni: gesloten i.v.m. hemelvaartsvakantie