Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief november 2020


SINT MAARTEN

Op 11 november is het Sint Maarten. Vandaag en gisteren zijn de lampionnetjes mee naar huis gegeven. Voor iedereen die wel even met zijn lampionnetje langs de deuren gaat, heel veel plezier. En voor de ouders, hou het veilig...


SINTERKLAAS

Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland. Het is voor de kinderen altijd weer een spannende maar gezellige periode. 

De zaal zal ook al snel weer in sinterklaas stijl veranderen. We zullen weer leuke knutselwerkjes maken en ook zullen we met de kinderen een keer onze schoen zetten. 

Op 3 en 4 december vieren we het Sinterklaasfeest. Het zal dit jaar helaas wel zonder pieten zijn maar we maken er een gezellige ochtend van. Ook zullen er natuurlijk cadeautjes en pepernootjes gebracht worden voor de kinderen. Er hoeft deze ochtend GEEN fruit mee gegeven te worden.

Wanneer kinderen het leuk vinden om in deze periode in een pieten- of sinterklaaspakje naar de zaal te komen, mag dat. Zorg er dan wel voor  dat er een ander setje kleren in de tas zit voor het geval uw kind het pakje niet meer aan wil.


REGENACHTIG WEER

In de herfst regent het wat meer. Maar we hopen nog steeds zoveel mogelijk buiten te spelen met de kinderen. Wanneer dit een keer niet mogelijk is zullen we binnen een andere activiteit doen. Wanneer uw kind op regenlaarzen naar de zaal komt mogen deze in de gang onder de kapstok gezet worden. Wel is het de bedoeling dat u dan voor in de zaal andere schoenen of slofjes mee geeft.


OUDERCOMMISSIE 

Eind september is de oudercommissie weer samen gekomen om te vergaderen. In deze vergadering zijn onze beleidsplannen door genomen. De volgende vergadering zal zo ongeveer half december weer plaats vinden. Wanneer u punten, tips of ideeën heeft die u graag besproken wilt hebben kunt u dit aan ons of aan één van de OC-leden doorgeven. De huidige OC-leden zijn: Van de maandag-donderdag groep; Esmeralda (moeder van Lieke) en van de dinsdag-vrijdag groep; Eldrid (moeder van Fenne) en Chantal (moeder van Indy).

Inmiddels hebben zich 2 nieuwe leden gemeld bij de oudercommissie en zijn we voorlopig voorzien. Tegen de zomervakantie hebben wij weer 2 nieuwe leden nodig van de dinsdag- vrijdag groep. Dus vindt u het als ouder leuk om betrokken te zijn bij de peuterspeelzaal en heeft u tijd om in ieder geval 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen dan kunt u zich bij één van bovenstaande OC-leden of bij ons melden. 


KOFFIEOCHTEND 

De koffie ochtenden kunnen voorlopig nog steeds niet doorgaan.  Wanneer dit wel weer mogelijk is zullen wij u dit laten weten en de datum weer in de nieuwsbrief vermelden.


JASSEN, TASSEN

Wij willen u vragen om de naam van uw zoon/dochter op de buitenkant van de schooltas te zetten zodat wij gemakkelijk de tas van uw kind kunnen herkennen. Tevens willen wij ook graag dat de naam van uw kind in de jas gezet wordt. Alvast bedankt!


VERJAARDAG EN TRAKTEREN

Als een kind jarig is vieren wij samen feest. Er mag getrakteerd worden en de ouder(s)/ Verzorger(s) mogen hier normaal gesproken bij zijn. Met alle corona maatregelen hebben wij hier passende maatregelen bij om het feestje toch door te kunnen laten gaan;

* Er mag 1 ouder aanwezig zijn bij de viering.

* Deze ouder houdt de 1,5 meter regel in acht.

* De ouder wast na binnenkomst eerst de handen.

* Iets lekkers trakteren mag, maar i.v.m. de hygiëne wel voorverpakt (kant en klaar uit de winkel) en niet zelf klaar gemaakt. Dit om eventuele besmetting te voorkomen. Ook is het niet toegestaan om lolly's of ander gevaarlijk snoepgoed te trakteren. De traktatie moet ook geschikt zijn voor een twee jarige.SCHOOLFOTOGRAAF 

Op woensdag 18 november komt de schoolfotograaf weer bij ons langs. Ieder kind dat op de foto gaat staat ingedeeld in een rooster met tijdsblokken. Zorg dat u 5 minuten voor aanvang van het tijdsblok in het Dorpshuis aanwezig bent. 

I.v.m. de corona maatregelen mag er 1 ouder per gezin mee. Er wordt er van u  verwacht dat u bij het betreden van het Dorpshuis een mondkapje draagt.  U kunt met uw kind bij een tafel plaats nemen zodat de 1,5 meter met andere ouders in acht genomen kan worden. U mag wanneer u bij de tafel zit uw mondkapje af. Uw kind wordt bij u opgehaald en bij u terug gebracht.


EHBO AAN KINDEREN

Voor alsnog zullen wij op 1 december 2020 weer de herhalingscursus EHBO aan Kinderen van het oranje kruis volgen.


BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


* 18 november, schoolfotograaf.

* 3 en 4 december Sinterklaasfeest