Peuterspeelzaal 't Zwanenest

 

Nieuwsbrief januari 2020

We hopen dat iedereen gezellige kerstdagen heeft gehad en we wensen iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2020. We hopen er met zijn allen weer een ontzettend gezellig jaar van te maken en samen te genieten van alle leuke en mooie momenten.


KIEKEBOEK

Na de kerstvakantie krijgen alle kinderen weer een kiekeboek van de peuterspeelzaal  mee naar huis. Even voor de nieuwe kinderen en ouders; Dit is een initiatief vanuit de bibliotheek in samenwerking met ons om het voorlezen thuis op een leuke manier te stimuleren. Uw kind krijgt het boek mee in een oranje kiekenboek-tas. Deze blijft eigendom van de peuterspeelzaal.  Het boek dat u mee krijgt mag u ongeveer 2 weken lenen. Achterop het boek staan ook leuk tips enzovoorts omtrent het verhaal. Na ongeveer 2 weken kunt u het ruilen voor een ander kiekeboek uit de zaal. Wanneer er geen nieuw boek wordt uitgekozen is het de bedoeling dat de tas op de peuterspeelzaal blijft. Mochten er nog vragen zijn kunt u gerust even bij ons komen.


VOORLEESONTBIJT

Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er de nationale voorleesdagen. Deze worden gehouden van 22 januari t/m 1 februari 2020. Het prentenboek 'Moppereend' staat deze keer centraal.  Wij zijn met de peuters ook dit jaar weer uitgenodigd door de bibliotheek om mee te doen aan het voorleesontbijt. Dit gaat gebeuren op donderdag 23 en vrijdag 24 januari. U kunt uw zoon/dochter om 8:45 op de peuterspeelzaal brengen. Wij gaan dan zelf met de kinderen naar de bibliotheek. Daar worden zij eerst voorgelezen uit het boek 'Moppereend"en vervolgens gaan we lekker ontbijten met de kinderen. Dit duurt tot ongeveer 10 uur. Daarna gaan wij met de kinderen weer naar de peuterspeelzaal waar u ze weer om 11:45 uur kunt ophalen. Voor deze ochtend hoeft u GEEN fruit mee te geven.


KOFFIEOCHTEND 

Maandag 27 en dinsdag 28 januari is het weer koffieochtend. U bent dan 's ochtends om 8:45 uur van harte welkom om even te blijven voor een kopje koffie of thee. Zo kunt u even contact maken met andere ouders, met één van ons spreken over uw kind of gewoon even genieten van het spel van uw kind. De koffieochtend duurt tot uiterlijk 9:15 uur. De volgende koffieochtend is op donderdag 27 en vrijdag 28 februari.


 JASSEN EN TASSEN

Wij willen u vragen om de naam van uw zoon/dochter op de buitenkant van de schooltas te zetten zodat wij gemakkelijk de tas van uw kind kunnen herkennen. Tevens willen wij ook graag dat de naam van uw kind in de jas gezet wordt. Omdat het vaak regent in deze tijd van het jaar en kinderen regelmatig op regenlaarsjes naar de peuterspeelzaal komen willen we u vragen slofjes of schoentjes mee te nemen. Dan kunnen de laarsjes in de hal onder de kapstok blijven. Alvast bedankt!


OUDERCOMMISSIE 

Op 29 januari komt de OC samen om te vergaderen. Wanneer u punten, tips of ideeën heeft die u graag besproken wilt hebben kunt u dit aan ons of aan één van de OC-leden doorgeven. De huidige OC-leden zijn: Simone (moeder van Yorick),  Walther (vader van Bram) en Eldrid (moeder van Fenne). Wij zijn ook op  beide groepen op zoek naar een nieuw lid dus vindt u het als ouder leuk om betrokken te zijn bij de peuterspeelzaal en heeft u tijd om in ieder geval 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen dan kunt u zich bij één van bovenstaande OC-leden of bij ons melden. Want zonder oudercommissie kan de peuterspeelzaal niet bestaan.


VERANDERING OPENINGSTIJDEN

Vanaf na de kerstvakantie zijn wij alle ochtenden een kwartier langer open, tot 11:45 uur. 

 

 BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!

*6 en 7 januari Kiekeboek mee naar huis

*23 en 24 januari Voorleesontbijt bij de bibliotheek

*27 en 28 januari Koffieochtend

*29 januari Vergadering OC