Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief 5 februari 2021

Vanaf 8 februari zijn wij weer geopend.  We kijken er erg naar uit dat de kinderen weer komen spelen want we hebben ze gemist. 

Alle ouders hebben afgelopen woensdag een mail gekregen waarin de algemene maatregelen die die gelden op de peuterspeelzaal nogmaals een keer staan uitgelegd. 

Het kabinet is deze week nog met aangepaste richtlijnen gekomen, om de verspreidingsrisico's op basisscholen en kinderdagverblijven te verkleinen. Ten opzichte van de algemene maatregelen die al van toepassing waren zijn er per direct toch een aantal belangrijke veranderingen die voor u van toepassing zijn.  Hieronder staan deze vermeld. 

-De ouder(s)/ verzorger(s) komen niet binnen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Als ze binnenkomen dragen zij een mondneusmasker.

-Vanaf 8:45 uur laten wij per keer 2 kinderen met hun ouder/ verzorger in de hal, om het kind te helpen met de jas uit doen en de tas op te hangen (Hierbij draagt de ouder een mondneusmasker). De ouder komt de zaal niet in en neemt in de hal kort afscheid, omdat de volgende staat te wachten om naar binnen te gaan.

-Bij binnenkomst in de zaal legt het kind het fruit op de schaal vlakbij de deur. Daarna wast hij/zij bij de leidster eerst de handen voordat het gaat spelen. De leidster zal het kind hier bij begeleiden.


Op deze website staat ook de nieuwste versie van het corona protocol. Het is verstandig om deze ook door te lezen. 

Wanneer er vragen zijn mag u ons altijd even contacten via de mail, telefonisch of whatsapp.



VERJAARDAG 

Natuurlijk mag een kind zijn/ haar verjaardag nog steeds vieren op de peuterspeelzaal. Het is alleen helaas niet meer mogelijk om hier als ouder bij te zijn. Er mag worden getrakteerd op iets wat voorverpakt is, dit i.v.m. de hygiëne. De traktatie mag aan het begin van de ochtend bij het brengen worden mee gegeven. Natuurlijk maken we er alsnog een gezellig feestje van. We zullen er ook voor zorgen dat er tijdens de viering foto's gemaakt worden voor de ouder(s)/ verzorger(s).



KIEKEBOEK

We willen iedereen die nog een Kiekeboek thuis heeft, vragen om het op 8 en 9 februari in te leveren, compleet met tas, zodat we na de voorjaarsvakantie ieder kind weer een nieuw boek kunnen uitlenen. De nieuwe kinderen krijgen ook een foldertje mee in de tas met wat meer informatie hierover.



SNEEUW 

Aankomende week ligt er volgens de weerberichten behoorlijk wat sneeuw. Dat zou natuurlijk super leuk zijn want de meeste peuters hebben nog bijna nooit echt sneeuw mee gemaakt.

De meeste kinderen zullen waarschijnlijk op regenlaarzen of snowboots naar de peuterspeelzaal komen. Wanneer dit het geval is mag u de laarsjes in de gang onder de kapstok zetten en uw kind andere schoentjes of slofjes aan doen voor in de zaal.



BELANGRIJKE DATA 

Zet deze vast in uw agenda!


*8 en 9 februari Kiekeboek inleveren.

*20 t/m 28 februari is het voorjaarsvakantie.