Peuterspeelzaal ‘t Zwanenest

 

Nieuwsbrief 4 oktober

De herfst is weer begonnen en we zijn al druk bezig met het maken van leuke knutselwerkjes. Wat kunnen de kinderen hiervan genieten. Aan het einde van de ochtend mag u gerust samen met uw kind(eren) de kunstwerkjes bewonderen.


SCHOOLFOTOGRAAF

De schoolfotograaf is op woensdag 21 september bij ons langs geweest. Wat was het een gezellige ochtend. De kinderen waren (bijna) allemaal snel op hun gemak en lieten zich van hun beste kant zien. We hopen dat we de fotokaarten na de herfstvakantie aan u uit kunnen delen zodat u online zelf de leukste foto's kunt uitkiezen. Daarna worden de foto's aan uw eigen adres bezorgd.


LEUK NIEUWS

Kinderen die op peuterspeelzaal ‘t Zwanenest zitten kunnen gratis lid worden van Speelotheek ‘t Stokpaardje te Julianadorp.

Bij de speelotheek kan je speelgoed en spelletjes lenen.
Het leuke van lenen is dat je elke keer weer ander speelgoed kunt aanbieden waarmee gespeeld kan worden. Dit houd spelen spannend en uitdagend.

De lidmaatschappen worden betaald door Kopwerk. Kopwerk stuurt op dit moment in Noordelijk Noord-Holland 27 basisscholen aan en richt zich op de ontwikkeling van kinderen en stimuleert de ontwikkeling en vaardigheden van kinderen.  

Wat zijn de spelregels:
  *Je kind gaat naar peuterspeelzaal ‘t Zwanenest
  *Je betaald alleen eenmalig inschrijfgeld van €2,50
  *Vanaf het moment van inschrijving ben je 1 jaar lid
  *Zolang je kind naar peuterspeelzaal ‘t Zwanenest gaat kun je lid blijven.
  *Ook al gaat je kind nog maar een paar maandjes naar de peuterspeelzaal       mag hij/zij gewoon lid worden voor een heel jaar.

Speelotheek ‘t Stokpaardje is gevestigd in basisschool de Verrekijker, Vogelzand 4104.

Openingstijden van Speelotheek ‘t Stokpaardje
dinsdag 14:00 - 16:00 uur
woensdag 19:00 - 20:30 uur
1x per maand op zaterdag (zie website)

Meer info over Speelotheek ‘t Stokpaardje op www.speelotheekstokpaardje.nl

Spreek gerust nog even één van ons aan wanneer u nog vragen heeft.


KIEKEBOEK

Omdat het bijna herfstvakantie is willen we iedereen vragen om alle boekjes uiterlijk op 10 en 11 oktober weer bij ons in te leveren zodat ieder kind na de herfstvakantie weer een nieuw boekje mee naar huis kan krijgen. Wij vinden het heel leuk om te zien dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van het kiekeboek uitleensysteem. 

Hoe werkt de kiekeboek-uitleen: 

Kiekeboek is een uitleensysteem van peuterboeken dat door de bibliotheek is mogelijk gemaakt en door de peuterspeelzaal aan uw kind wordt mee gegeven. Elk kindje geniet ervan om voorgelezen te worden. Daarnaast is het heel goed voor de taalontwikkeling en woordenschat. De boekjes die u kindje mee krijgt zijn passend bij de leeftijd. Ook staan er achter op elk boekje nog leuke tips en ideeën omtrent het verhaal. Dit uitleensysteem is geheel gratis

Uw kind krijgt na elke vakantie een kiekeboekje mee van ons. Het is de bedoeling dat u deze na ongeveer 2 weken weer ruilt voor een ander boekje of dat u het inlevert. Boekjes ruilen of inleveren gebeurt altijd met oranje tas. Wanneer u wilt ruilen kunt u dat bij ons aangeven. Wij zorgen dan dat er aan het eind van de ochtend een nieuw boekje mee gaat in de tas.


OUDERCOMMISSIE

Op 12 oktober komt de oudercommissie weer samen om te vergaderen. Wanneer u puntjes heeft die u graag besproken zou willen hebben kunt u dat kenbaar maken aan één van de commissieleden. Natuurlijk kunt u ook altijd bij ons terecht.
Op dit moment bestaat de oudercommissie uit de volgende leden; 
Van de maandag-donderdag groep zijn dit en Nicole (Teun) en Marjolijn (Harvey). Van de dinsdag-vrijdag groep zijn dit Kimberly (Teddy) en Denise (Maud). In november stopt Marjolijn in de oudercommissie.

Dus... Wanneer u het leuk vindt om betrokken te zijn bij het wel en wee van de peuterspeelzaal en u heeft tijd om ongeveer 4 keer per jaar een vergadering bij te wonen, kunt u zich aanmelden voor de oudercommissie. We kunnen dus nog iemand gebruiken van de maandag-donderdag groep.


SINT MAARTEN

Na de herfstvakantie gaan we beginnen aan het knutselen van een mooie lampion voor Sint Maarten. U wordt gevraagd om dan een lampionstokje voor uw kind bij ons in te leveren voorzien van een werkende batterij en graag met de naam van uw kind op het stokje. De stokjes zijn te verkrijgen bij verschillende supermarkten, Hema, Action, etc. ...


KOFFIEOCHTEND

De eerstvolgende koffieochtend staat gepland op 7 en 8 november.
Tijdens een koffieochtend kunnen ouders/ verzorgers bij het brengen van hun kind ongeveer 20 minuten tot een half uurtje blijven voor een kopje koffie of thee. Zo kan iedereen even kijken of spelen met zijn/haar kind of een praatje maken met ons of andere ouders.


BRENGEN EN HALEN

Bij het brengen 's ochtends mogen alle kinderen weer tegelijk naar binnen. Dit betekent dat de inlooptijd weer op een vaste tijd om 8.45 uur.

Kom op tijd en zorg ervoor dat uw kind ook echt gelijk om 8:45 uur mee naar binnen kan gaan. Kinderen nemen in de hal afscheid van de ouder/ verzorger. Dit geeft meer rust in de groep en dat is vooral fijn voor kinderen die het afscheid nemen soms nog lastig vinden.

Het brengmoment is kort. Informatie over een kind kan ’s ochtends bij het brengen doorgegeven worden aan de leidster of van te voren via whatsapp. Ook na de ochtend is er gelegenheid om de leidster aan te spreken

Het ophalen gebeurt om 11:45 uur. U loopt als ouder de klas in en haalt uw kind uit de kring. Als iedereen binnen voor de deur blijft staan wordt het daar te druk en is er voor ons geen goed overzicht wie zijn/haar kind mee neemt uit de klas.

Merken wij dat bij uw kind tijdens de speelochtend klachten ontwikkelen dan wordt u gebeld om u kind op te komen halen. 

Wilt u ons tijdens de speelochtend spreken, dan kunt u ons telefonisch bereiken tussen 09.15 uur en 11.30 uur.

Omdat Corona helaas nog niet weg is blijft de beslisboom wel van kracht. Mochten er bij uw kind klachten ontwikkelen dan kunt u de beslisboom gebruiken om de beslissing te kunnen maken of uw kind wel of niet naar de peuterspeelzaal kan komen. 


VERJAARDAG  VIEREN

Natuurlijk mag een kind zijn/ haar verjaardag vieren op de peuterspeelzaal. Het is weer toegestaan om als ouder bij de viering aanwezig te zijn.

Er mag worden getrakteerd op iets wat wat lekkers (niet te groot en te veel) We overleggen met de ouder hoe laat de verjaardag gevierd gaat worden en of er eventueel nog allergieën zijn.

Geschikte traktaties zijn bijvoorbeeld; Een zakje uitdeelkoekjes, een zakje chipjes, rozijntjes, (hierbij rekening houden met kinderen vanaf 2 jaar en 3 maanden) of met warm weer een klein ijsje. Een klein uitdeelcadeautje om mee naar huis te geven mag gerust maar is natuurlijk geen verplichting.

Natuurlijk maken we er altijd een gezellig feestje van. U mag als ouder/ verzorger foto's maken tijdens de viering maar wilt u iets delen op sociale media dan mag u alleen foto's van uw uw eigen kind plaatsen. Het is niet toegestaan om andere kinderen in beeld te plaatsen op sociale media of op het internet.


BELANGRIJKE DATA


* 10 en 11 oktober: De kiekeboekjes moeten ingeleverd worden.

* 15 t/m 23 oktober: Herfstvakantie (Wij zijn dan gesloten).

* 24 t/m 28 oktober: Lampionstokje mee naar de peuterspeelzaal.

* 2 november: BHV herhaling voor Vivianne en Tanja.

* 7 en 8 november: Koffieochtend

* 10 en 11 november lampionnen mee naar huis. 

* 11 november: Sint Maarten