Nieuwsbrief 16 november

SINTERKLAAS


Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland

en laten we hopen dat hij dit jaar ook weer voet zet aan land.


Want als je zo het Sinterklaasjournaal moet geloven 

kan dat nooit veel goeds beloven.


Het grote rode boek was al vergeten

en Sint heeft ook al geen schone kleren meer, moet je weten.


En zal er wel een pietenhuis worden gevonden op tijd?

want alle cadeaus moet de Sint voor 5 december ook nog ergens kwijt.


Hopelijk zijn al onze zorgen voor niets geweest

en viert heel Nederland ook dit jaar weer een gezellig Sinterklaasfeest.
Ook bij ons op de peuterspeelzaal is alles weer in de Sinterklaassfeer gebracht. We hebben met de peuters al een eerste werkje gemaakt en er zullen er nog wel een aantal volgen. Wij vieren het feest ook dit jaar weer op de peuterspeelzaal. Dit doen wij op maandag 4 en dinsdag 5 december. 

Wanneer kinderen het leuk vinden om verkleed te gaan in een sinterklaas- of pietenpakje dan mag dat natuurlijk. (Op de andere dagen voor Sinterklaas mag dat natuurlijk ook als kinderen dat graag willen.)

We beginnen op 4 en 5 december gewoon om 8.45 uur en er wordt deze ochtend net als anders lekker gespeeld en ook maken we misschien nog een leuk knutselwerkje.

Rond 10 uur zullen wij in de kring wat drinken met de kinderen en eten we natuurlijk pepernoten. Daarna zal op de gang een zak klaar staan met voor ieder kind een cadeautje. Deze pakken we dan met zijn allen uit.


Om 11.15 uur zijn alle ouders en verzorgers welkom voor koffie of thee en sluiten we het feestje af met een koffieochtend. Om 11.45 uur komt er een eind aan het feest en gaan de kinderen weer mee naar huis.
NIEUWE INRICHTING


Deze week zijn de laatste nieuwe meubels binnen gekomen. De kinderen zijn enthousiast over alle nieuwe speelhoekjes en maken overal goed gebruik van. Ook hebben we hierbij wat nieuw speelgoed aangeschaft, zoals grote bouwblokken en een nieuw poppenhuis. Naast ons eigen speelgoed maken we ook nog steeds dankbaar gebruik van het speelgoed van de Speelotheek.
FRUIT


De laatste tijd zijn er regelmatig kinderen die meerdere stukken of teveel fruit mee krijgen naar de peuterspeelzaal. Het zijn peuters en daarvoor is 1 stuk fruit of een klein trosje druiven meer dan genoeg. Ook met mandarijnen is 1 stuk voldoende. Anders wil het nog wel eens gebeuren dat het fruit niet op gaat.
REGEN


Wanneer uw kind op regenlaarsjes naar de peuterspeelzaal komt kunt u deze in de hal onder de kapstok kwijt. Geef uw kind voor in de peuterspeelzaal andere schoentjes of slofjes mee. (Ditzelfde geldt in de winter voor snowboots)
JASSEN EN TASSEN


Zou iedereen de naam van zijn/haar peuter weer in de jas willen schrijven en graag ook zichtbaar op de buitenkant van de schooltas. Dit kan eventueel ook met een sleutelhanger o.i.d.. Zo is het voor ons wat gemakkelijker om de juiste jas bij elk kind te vinden en ook het vinden van de juiste tas voor eventueel een schone luier gaat dan vlotter.
OUDERCOMMISSIE


Op 27 november komt de oudercommissie weer samen om te vergaderen.

Wanneer u tips heeft of gewoon een vraag mag u ons altijd persoonlijk aanspreken maar u mag het ook altijd neerleggen bij de oudercommissie. Leden van de oudercommissie zijn; Anouk (moeder van Moos), Cindy (moeder van Liam) Kelly (moeder van Jax) en Naomi (moeder van Fenna). 


We vergaderen ongeveer 4 keer per schooljaar. Wanneer u het leuk vindt om betrokken te zijn bij de peuterspeelzaal kunt u zich opgeven bij bovenstaande ouders van de oudercommissie of bij Vivianne of Tanja. 
VERJAARDAGEN


Verjaardagen van de peuters mogen worden gevierd. Dit gebeurt altijd aan het einde van de speelochtend, ongeveer rond 11:25 uur. De jarige krijgt een mooie feesthoed op, er wordt voor de jarige gezongen en er mag ook nog getrakteerd worden. Overleg vooraf even met één van de leidsters over de datum voor het trakteren dan hoort u ook gelijk of er nog kinderen op de groep zijn met een allergie.


De traktatie mag niet te groot zijn, het zijn immers peuters. Het is de bedoeling dat de traktatie tijdens de viering opgegeten kan worden en dat er geen zakken met snoep, koek en dergelijke mee naar huis gaan.


Voorbeelden van geschikte traktaties zijn; Kinderkoekjes (liefst zonder chocola), rozijntjes, spekjes, cakeje, chipjes, zachte snoepjes.


Een klein presentje mag wel bij de traktatie gegeven worden, maar dit is natuurlijk geen verplichting.


Ouders mogen altijd bij de viering aanwezig zijn.
KERSTONTBIJTOp donderdag 21 en vrijdag 22 december hebben we weer ons kerstontbijt. Ook dit jaar zullen we de tafel weer mooi dekken en zullen we weer een lekkere hapjes voor de peuters op tafel zetten. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de lekkere trek van kinderen en eventuele allergiën.  Het is handig om uw peuter 's ochtends thuis zeker niet te veel te eten te geven. Het zou jammer zijn als hij/ zij geen trek meer heeft.

Wil iederen ervoor zorgen dat de peuters gelijk om 8.45 naar binnen komen? Het is dan meestal nog redelijk donker we kunnen dan zo snel mogelijk beginnen met het ontbijt.

Alle peuters mogen ook dit jaar weer in kerstoutfit naar het kerstontbijt komen. Dit kan een foute kersttrui of mooie kerstkleding zijn maar het gaat er vooral om dat een kind zich er prettig in voelt en er evengoed ook lekker in kan spelen. Dus wanneer een kind dit niet zou willen is het ook goed om gewoon in je alledaagse kleding te komen nattuurlijk.
BELANGRIJKE DATA (Zet deze weer in uw agenda!)


* 4 en 5 december: Sinterklaasfeest (geen fruit mee op deze dagen)


* 4 en 5 december: Koffieochtend


* 21 en 22 december: Kerstontbijt (geen fruit mee op deze dagen)


* 23 december t/m 7 januari: kerstvankantie (we zijn dan gesloten)Adres

Psz 't Zwanenest

gevestigd in MFC het Dorpshuis

Middelzand 3508

1788 ES Julianadorp

Telefoon

Vivianne: 06-81684539


Tanja: 06-40630838

Email

info@peuterspeelzaalzwanenest.nl

Kvk

52658090

Bank

NL 47 RABO 0322982146